Anderlecht wil af van bankzitter: biedt Engelse tweedeklasser een uitweg?
Verdediger wil nog eens spelen

Anderlecht wil af van bankzitter: biedt Engelse tweedeklasser een uitweg?

13-08-2015 07:00

Vorig weekend mocht hij zowaar nog eens een helft meedoen door de blessures van Andy Najar en Anthony Vanden Borre, maar normaal gezien krijgt Maxime Colin vrijwel nooit speeltijd bij Anderlecht. De voormalige Franse jeugdinternational is een tegenvallende transfer en mag dan ook weg: er is gelukkig interesse uit Engeland.

Het Engelse Brentford, nog maar pas gepromoveerd naar de Championship, heeft verregaande interesse in de Fransman. Meer nog, Colin legde er volgens Het Nieuwsblad al medische testen af en is persoonlijk al rond met de Engelsen. Ook zijn ex-club Troyes had interesse, maar Brentford speelt blijkbaar iets korter op de bal.

Colin werd vorige zomer pas naar het Astridpark gehaald, maar het werd al snel duidelijk dat hij de concurrentiestrijd niet ging aankunnen. De 23-jarige verdediger kon het publiek niet overtuigen, al speelde hij toch nog zeventien keer mee bij paars-wit. Aan het begin van deze zomer maakte Herman Van Holsbeeck al bekend dat hij één van de spelers was die mocht vertrekken, ook zijn laatste invalbeurt van vorige zondag heeft het tij dus niet meer kunnen keren. De verdediger vertrekt uiteindelijk via de achterdeur.