Verliest Walem controle over zijn spelers? Plots is alles ontploft
Kortrijk-coach staat voor moeilijke situatie

Verliest Walem controle over zijn spelers? "Plots is alles ontploft"

12-08-2015 13:53

Bij KV Kortrijk rommelt het de laatste dagen een beetje, en dan vooral tussen coach Johan Walem en middenvelder Gert-Jan De Mets. Die laatste wil eigenlijk weg bij Kortrijk, naar verluidt omdat hij goed overeenkomt met de coach.

Na de eerste competitiewedstrijd was er al wat vijandigheid tussen beide heren, want De Mets moest uit het niets plots op de nummer tien spelen. De verdedigende middenvelder was dat niet gewoon en speelde daardoor een middelmatige wedstrijd, al zorgde hij op stilstaande fase wel nog voor een assist. Sindsdien is het van kwaad naar erger gegaan, en tegen Lokeren zou De Mets zelf hebben gezegd dat hij zijn kat zou sturen.

"Dat klopt niet", reageert Walem kordaat. "Hij wilde weg en daarom heb ik hem niet geselecteerd. Er is concurrentie bijgekomen, maar ík heb die niet aangetrokken", aldus Walem in Het Nieuwsblad.

"Ik heb hem de hele voorbereiding gezegd rustig te blijven doorwerken. Tegen Standard was er geen probleem, op Waasland-Beveren maakte ik een tactische keuze, wisselde ik hem en ontplofte alles. Ik heb nooit gezegd dat ik niet meer op hem rekende. Ik heb juist gezegd: Denk er goed over na, we hebben iedereen nodig."