DE DRIE MEEVALLERS: Speeldag 3 - Franstaligen aan de top in de Jupiler Pro League
Deze drie spelers verdienen een eervolle vermelding

DE DRIE MEEVALLERS: Speeldag 3 - Franstaligen aan de top in de Jupiler Pro League

10-08-2015 19:04

In de Drie van de Speeldag bespreekt VoetbalPrimeur.be elke competitieronde de uitblinkers van de afgelopen speelronde. Het vergde enig zoekwerk, want op de derde speeldag stelden heel wat toppers teleur. Toch vinden wij drie namen die een vermelding waardig zijn.

3. Sebastien Dewaest in Charleroi - Club Brugge
Dat Charleroi niet ten onder ging tegen Club Brugge, is in grote mate te danken aan Sebastien Dewaest. De Franstalige (maar nochtans in Poperinge geboren) verdediger was een rots in de branding bij de thuisploeg. Hoe hard Obbi Oulare, Abdoulay Diaby en andere Tom De Sutters ook probeerden, ze geraakten niet voorbij Dewaest. Hij zal gemist worden, centraal in de defensie bij Charleroi, maar Peter Maes heeft er wel een waardige vervanger voor Kara Mbodj bij. Hoewel Maes daar zelf misschien anders over denkt.

2. William Dutoit in Sint-Truiden - KV Oostende
Dat STVV na drie speeldagen nog steeds mee aan de leiding staat, is in grote mate te danken aan doelman William Dutoit. De Fransman rijgt de knappe prestaties aaneen en vooral tegen KV Oostende was hij persoonlijk verantwoordelijk voor het feit dat de Kanaries toch minstens één puntje konden thuishouden. Slechts één keer moest hij zich gewonnen geven. Als Dutoit zo blijft proberen lijkt het haast een zekerheid dat Sint-Truiden volgend seizoen nog in de Jupiler Pro League zal voetballen.

1. Ricardo Faty in Standard - Waasland Beveren
Dat Standard zondagavond kon zegevieren tegen Waasland-Beveren, is in grote mate te danken aan Ricardo Faty. Nochtans kreeg de Franse Senegalees afgelopen zomer te horen dat hij bij een goed bod weg mocht bij Standard. 700.000 euro, een peulschil. Vandaag zullen ze in Luik blij zijn dat geen enkele ploeg die vraagprijs kon of wilde neerleggen. Hoewel de Rouches het spel volledig domineerden tegen een zwak Waasland-Beveren, was het wachten op de kopbalgoal van Faty vooraleer Standard op voorsprong kwam en de Luikenaars zeker waren van de overwinning. Misschien toch maar overwegen om de middenvelder te houden?

Extra leesplezier: deze drie spelers vielen jammer genoeg wel tegen