Overbodige Luikenaar ontpopt zich tot sterkhouder: Verrast dat ik zo veel speel
Luikenaar is zelf verbaasd dat hij speelt

Overbodige Luikenaar ontpopt zich tot sterkhouder: "Verrast dat ik zo veel speel"

09-08-2015 22:13

Standard won zondagavond met 1-0 van Waasland-Beveren, maar die overwinning kwam er niet vanzelf. Ricardo Faty moest op het uur de ban breken, op een stilstaande fase dan nog. De boomlange verdediger had eigenlijk zelf niet verwacht dat hij nog zo veel aan bod ging komen bij Standard.

Faty was één van de namen die deze zomer weg mochten, 'bij een goed bod' zoals dat heet. Zo goed hoefde dat bod kennelijk zelfs niet te zijn, er werd een prijs van ongeveer 700.000 euro op hem geplakt. Nu is de beresterke Fransman plots weer een meerwaarde voor Standard, al is het maar door zijn fysieke presence.

Faty had zelf niet verwacht dat hij nog zo veel minuten ging krijgen. "Ik ben verrast dat ik zo veel speel, maar we hebben nu eenmaal een aantal blessures en ik moet centraal depanneren. In de match van vandaag hadden we het moeilijk, ik ben blij dat ik kan scoren uit een stilstaande fase. Daarna moeten we het rustiger leren uitspelen, tegen de Bosniërs hadden we dat probleem ook al. We moeten nu rustig verder werken", aldus Faty op Sporza Radio. Of dat met hem in de kern zal zijn is voorlopig nog steeds koffiedik kijken.