Gelukje voor Club Brugge: United moet international wekenlang missen
United zal zonder international moeten aantreden

Gelukje voor Club Brugge: United moet international wekenlang missen

09-08-2015 21:23

Club Brugge staat eind deze maand voor een bijna onmogelijke opdracht: een dubbele confrontatie met Manchester United voor een Champions League-ticket. Blauw-zwart kan dus alle hulp gebruiken, en United kan in ieder geval niet rekenen op een Engelse international.

United zal verdediger Phil Jones een tijdje moeten missen, hij heeft namelijk te kampen gekregen met een trombose, een bloedklonter die vastzit in een bloedvat. Die aandoening valt te behandelen met bloedverdunners, maar het toch een tijdje duren eer Jones opnieuw fit is. Beide matchen tegen Club Brugge komen te vroeg, net als de competitiewedstrijden tegen Aston Villa, Newcastle United en Swansea City.

Helaas voor Club is Jones lang niet onvervangbaar binnen het geheel van United. Meer nog, coach Louis Van Gaal liet hem vorig seizoen maar in 24 wedstrijden aantreden. Dat lijkt weinig voor een zeventienvoudig international voor Engeland, maar United baadt nu eenmaal in weelde. Club Brugge heeft veel minder geluk: sleutelspelers als Thomas Meunier, Felipe Gedoz en Lior Refaelov zijn hoogst twijfelachtig voor deze partij, en voor hen staat niet zomaar een evenwaardige vervanger klaar.