Magiër knalt Liverpool fabelachtig langs Nederlandse enclave van 'Stokalona'
Afellay, Van Ginkel en Pieters in de basis

09-08-2015 18:52
1

Stoke City heeft met drie Nederlanders in de basis Liverpool net niet in toom gehouden: 0-1 nederlaag. Erik Pieters, Ibrahim Afellay en Marco van Ginkel startten namens 'Stokalona', zoals de bijnaam van Stoke gekscherend luidt. Het is een verwijzing naar Barcelona, want de Engelsen haalden diverse ex-spelers van de Catalanen.

Liverpool begon met vier nieuwe spelers aan het duel met Stoke. Bij Stoke stond ook Glen Johnson, die Liverpool transfervrij verliet, in de basis. Dat waren gelijk de meest noemenswaardige momenten uit de eerste helft, want vooral voor rust gebeurde er niet veel voor beide doelen. Het trio landgenoten van Stoke werd overigens halverwege de wedstrijd uitgedund door een blessure van Pieters.

In de tweede helft werd het duel iets aantrekkelijker, al ontbeerde Liverpool aanvallende kracht. The Reds speelden met tal van middenvelders en één echte aanvaller in de persoon van topaankoop Benteke. Het leverde weinig kansen op. In het laatste gedeelte van de wedstrijd dwong Mame Diouf de vijandelijke doelman Simon Mignolet tot een goede redding en aan de andere kant plukte Jack Butland een gevaarlijke kopbal van Martin Skrtel.

Wanhopig zocht Liverpool in de slotfase naar een doelpunt. En die treffer viel ook. Philipe Coutinho zorgde voor grote vreugde bij de meegereisde Liverpudlians, want op fabelachtige wijze schoot hij vanaf dertig meter de 0-1 binnen. Een gestolen overwinning van Liverpool, een puntendeling lag meer voor de hand.