Verguisde middenvelder en Kuyt schenken tiental Feyenoord zege
Kuyt scoort vanaf de stip

08-08-2015 22:38
34

Feyenoord heeft in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met tien man een zwaarbevochten 3-2 zege geboekt op FC Utrecht. Tonny Vilhena, verguisd in Rotterdam-Zuid omdat hij zijn contract niet verlengt, was de gevierde man. Hij maakte de 2-1. Iets later benutte Dirk Kuyt een strafschop voor de 3-1.

In een bomvolle en zeer sfeervolle Kuip opende Feyenoord het seizoen dan ook prima, ondanks het feit dat het halverwege de tweede helft verder moest met een man minder. Rick Karsdorp ging hard door en werd voor een overtreding - al dan niet te zwaar - bestraft met rood. Op dat moment stond Feyenoord met 1-0 voor. Colin Kazim-Richards knikte in de eerste helft op aangeven van Marko Vejinovic de 1-0 binnen.

Na de rode kaart werd Feyenoord met de rug tegen de muur gezet door Utrecht, dat ook de 1-1 maakte via de felbegeerde spits Sebastien Haller. De Fransman reageerde goed op een gekeerd schot en tikte van dichtbij de gelijkmaker achter Kenneth Vermeer. Dat leek het sein voor Utrecht om het tiental van Feyenoord over de knie te leggen.

Niks was echter minder waar. Vier minuten na de 1-1 zorgde Vilhena met een knappe goal voor de 2-1 en nieuwe energie bij de Rotterdammers. Luttele minuten na de 2-1 van de middenvelder werd Bilal Basacikoglu neergelegd in de zestien: strafschop. De verloren zoon Kuyt mocht aanleggen voor de 3-1 en maakte geen fout. Haller maakte aan de andere kant vlak voor tijd - ook uit een strafschop - de 3-2. De overwinning werd goed gevierd in de uitbundige Kuip.