Standard-trainer Muslin over Europa League-loting tegen Molde FK

Standard-trainer Muslin over Europa League-loting tegen Molde FK

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2015 om 18:47vr 07-08-2015 om 18:47

Standard ging vandaag in de trommel voor de loting van de Play-offs van de Europa League. Nadat Jelle Van Damme donderdag het doelpunt maakte tegen FK Zeljeznicar, bekert Standard een ronde verder. Vrijdagmiddag werden ze uiteindelijk gekoppeld aan Noors team dat uit de voorrondes van de Champions League komt.

Vrijdagmiddag op het hoofdkwartier van de Uefa werd Standard uitgeloot tegen Het Noorse Molde FK. De Noorse landskampioen speelde in de derde Champions League voorronde twee verdienstelijke partijen tegen het Kroatische Dinamo Zagreb. Beide duels bleven onbeslist (1-1 en 3-3) maar op basis van de uitdoelpunten stootte Zagreb door en werd Molde FK verwezen naar de laatste voorronde van de Europa League. Molde heeft een oude bekende in zijn rangen. Mushaga Bakenga wordt op dit moment uitgeleend aan Molde maar is momenteel nog geblesseerd. Onlangs werd zijn uitleenbeurt toch verlengd.


Standard-trainer Slavojub Muslim is alvast op zijn hoede: “Molde komt uit de voorronde van de Champions League, dat zegt al voldoende hé.” Hij verwijst ook naar de Noorse mentaliteit van spelen. “Het is algemeen geweten dat Noorse ploegen met het mes tussen de tanden spelen. Momenteel kan ik echter nog niets specifiek zeggen over Molde.” Standard speelt eerst in Noorwegen op 20 augustus. Precies een week later volgt de return in Luik. Als Standard zich kwalificeert dan weten ze hun tegenstanders in de poulefase op 28 augustus.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws