Nieuwe aanwinst Anderlecht officieel voorgesteld op persconferentie
Een nieuwe verdediger bij Paarswit

Nieuwe aanwinst Anderlecht officieel voorgesteld op persconferentie

07-08-2015 18:25

Zonet werd Serigne Modou Kara Mbodj officieel voorgesteld bij Anderlecht. De Senegalees komt over van KRC Genk en tekent een contract voor vier seizoenen.

Kara begon zijn profcarrière in 2010 bij het Noorse Tromso IL. Hij werd toen al nauwlettend in de gaten gehouden door onder meer Genk en Club Brugge. De centrale verdediger verkastte in 2013 uiteindelijk naar KRC Genk. Ondertussen zit Kara al aan 92 matchen en 5 goals in 2 jaar tijd. De verdediger heeft een fysieke présence met zijn 1,92m lengte. Bij Anderlecht wordt hij in principe de opvolger van de naar Newcastle vertrokken Chancel Mbemba. Kara gaat Bij Paarswit spelen met het rugnummer 4.

Herman Van Holsbeek was opgetogen bij de aankondiging. "Het was een heel moeilijk dossier en bovendien waren er veel Engelse clubs geïnteresseerd, maar toch heeft hij voor Anderlecht gekozen." Van Holsbeek verwacht veel van de Senegalees. "Ik beschouw Kara als de belangrijkste transfer van deze transferperiode. Voig seizoen slikten we teveeldoelpunten op stilstaande fases en misten we iemand met zijn gestalte. Ik ben ervan overtuigd dat hij het ontbrekende puzzelstukje was om opnieuw de titel te pakken."

Kara beschrijft zichzelf als een “atletische en technische vedediger die graag mooi voetbal brengt”. Hij kan in de lucht met zijn sterk kopspel Anderlecht iets bijbrengen. “Mijn eerste doel is om een beter seizoen te spelen dan vorig jaar. De grote ambitie van de ploeg, die kent iedereen wel.” Hoogstwaarschijnlijk zien we Kara dit weekend nog niet aan de slag in zijn paarse uitrusting.