Loting Europa League: Standard heeft vijf mogelijke tegenstanders
Luikenaars kunnen vijf namen treffen

Loting Europa League: Standard heeft vijf mogelijke tegenstanders

07-08-2015 08:37

In het Zwitserse Nyon wordt er vrijdagmiddag geloot voor de laatste voorronde van de Europa League. Voor België is enkel Standard vertegenwoordigd, Charleroi ging er helaas uit tegen Zorja Luhansk. Standard is reekshoofd en trekt dus haalbare kaarten.

Voor de echte loting vindt er al een soort pre-loting plaats, daarin worden groepen van tien gemaakt: vijf reekshoofden en vijf ongeplaatste teams. Standard is geplaatst, samen met Ajax, PAOK, Young Boys en Saint-Etienne. Die ploegen kunnen ze dus niet loten, en daar zullen ze in Luik misschien wel blij mee te zijn.

Standard trekt een naam uit het lijstje Qarabag (Kazachstan), Molde (Noorwegen), Brondby (Denemarken), Milsami Orhei (Moldavië) en Jablonec (Tsjechië). Dat lijken allemaal haalbare kaarten. Brondby was bijvoorbeeld vorig jaar nog de tegenstander van Club Brugge in de voorronde, het werd toen 3-0 en 0-2 voor Club. Al deze ploegen komen op papier uit zwakkere competitie dan de Belgische.

De loting vindt plaats rond kwart na één, de loting voor de Champions League (met Club Brugge) begint al rond de middag.