Racing Genk gaat vol voor pocketaanvaller: onderhandelingen opgestart
Limburgers willen doorduwen

Racing Genk gaat vol voor pocketaanvaller: onderhandelingen opgestart

07-08-2015 08:05

Ook na de recente transfers van Leon Bailey en Enes Unal blijft Genk op zoek naar aanvallende versterking. Daarbij is het oog al een tijdje gevallen op de Griek Nikolaos Karelis, maar nu zijn de gesprekken ook daadwerkelijk opgestart.

Volgens Het Laatste Nieuws staat de 23-jarige Karelis helemaal bovenaan het lijstje bij de Limburgers. Karelis is geen onbekende voor wie het Europese voetbal een beetje volgt. Zo scoorde hij nog voor Panathinaikos in de dubbele confrontatie met Club Brugge, maar nu hij zeker geen Champions League speelt ziet hij geen reden meer om te blijven bij de Griekse topclub. Vooral financieel kan hij zich elders fiks verbeteren.

Op clubniveau zijn de gesprekken inmiddels al opgestart, de Grieken zouden bereid zijn om de transferprijs tot drie miljoen euro te laten zakken. Nochtans is Karelis zeker geen kleine jongen binnen het Griekse voetbal. Hij werd al vijf keer geselecteerd voor zijn land en voor Panathinaikos scoorde hij 58 goals op 119 matchen: dat is bijna één goal per twee wedstrijden. Ook Anderlecht had eerder deze zomer interesse, maar zij haalden uiteindelijk Stefano Okaka.