Knappe transfer in de maak: ex-Ajaxman kiest voor Belgisch avontuur
Vinnige flankspeler strijkt neer in België

Knappe transfer in de maak: ex-Ajaxman kiest voor Belgisch avontuur

07-08-2015 07:18

Het Westerlo van Harm Van Veldhoven haalde deze zomer aardig wat ervaring binnen, maar in de aanval ontbreekt er toch wat onvoorspelbaarheid. De Kempenaars zijn er echter wel degelijk mee bezig: meer nog, de Zuid-Afrikaan Haashim Domingo staat volgens Het Nieuwsblad op het punt om te tekenen.

Domingo is niet echt een klinkende naam, maar wel een jongen met aardig wat talent. Hij was één van de toppers bij Ajax Cape Town, de satellietploeg van Ajax in Zuid-Afrika. Hij mocht dan ook stage lopen bij de Nederlandse recordkampioen en de staf was onder de indruk, maar plots vroeg Cape Town toch nog een transfersom van 600.000 euro voor de flankspeler. Zeer vreemd voor een satellietploeg, en Ajax knapte daar dan ook op af.

Een paar weken later erkende de Zuid-Afrikaanse voetbalbond dat Cape Town in de fout was gegaan, want Domingo had er maar een jeugdcontract en dan betaal je geen transfersom. Domingo werd een vrije speler en koos voor het Portugese Vitoria De Guimaraes, maar daar kon de negentienjarige aanvaller zich niet doorzetten. Harm Van Veldhoven gelooft echter in deze speler en wil hem dolgraag naar Westerlo halen.