Coach last speciale sessie in om zondaars te straffen, maar slaat zelf om zich heen

Coach last speciale sessie in om zondaars te straffen, maar slaat zelf om zich heen

05-08-2015 19:39
0

Hoewel Sint-Truiden met een zes op zes een erg goed seizoensbegin meemaakt, is niet iedereen tevreden met de prestaties van de Kanaries. Enkele Truiense spelers kwamen niet echt positief in het nieuws. Zo kregen Ruben Fernandes en Mamadou Bagayoko een rode kaart na te drieste tackles. Coach Yannick Ferrera wil daar iets aan doen. 

De coach van Sint-Truiden laste namelijk een bijzonder training in. Ferrera en zijn assistent kropen in de rol van scheidsrechter en assistent-scheidsrechter. Zij namen dan de hele tijd verkeerde beslissingen. De bedoeling was om reacties uit te lokken bij de spelers en hen achteraf attent maken op hun gedrag.

Bagayoko en Fernandes stonden in het oog van de storm, maar toch wil Ferrera zijn spelers niet beschouwen als de enige boosdoeners. "Ik heb er begrip voor. Net zoals ik begrip heb voor de rode kaart van Bagayoko. Maar mijn begrip maakt plaats voor ongeloof als ik zie welke fouten men de voorbije twee speeldagen gewoon heeft laten passeren."

Op een persconferentie haalde Ferrera plots een laptop boven. Hij liet enkele andere momenten in de Jupiler Pro League zien met niet-Truienaars in de hoofdrol. Zij bleven onbestraft. "Jullie mogen van mij drie fases bekijken waarin spelers op zijn zachtst gezegd minstens even zware fouten maken", daagde Ferrera de aanwezige pers uit. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie