Transfers van Depay en co dwingen Engelse top tot nadenken: Echt niet normaal
"Nu maken ze andere keuzes"

Transfers van Depay en co dwingen Engelse top tot nadenken: "Echt niet normaal"

05-08-2015 19:35
4

José Mourinho verwacht geen makkelijk jaar in Engeland. Vorig jaar werd de trainer kampioen met Chelsea. Aankomend seizoen denkt hij meer weerstand te krijgen van de concurrenten van The Blues. Volgens de Portugees is de concurrentie alleen maar sterker geworden.

Arsenal hengelde Petr Cech (Chelsea) binnen, Liverpool verzekerde zich van de diensten van onder meer Christian Benteke (Aston Villa) en James Milner (Manchester City) en Louis van Gaal (Manchester United) haalde onder andere Memphis Depay (PSV) en Bastian Schweinsteiger (Bayern München) naar Engeland. Ook City roerde zich op de transfermarkt, want onlangs werd Liverpool-aanvaller Raheem Sterling verwelkomd in het Etihad Stadium.

"Dat is echt niet normaal", reageert Mourinho, die mogelijk een nieuw strijdplan moet bedenken om de concurrentie ook komend jaar de baas te blijven, tegenover Sky Sports. "Onze concurrenten hebben een topselectie, kijk maar naar bijvoorbeel Liverpool, Manchester United, Manchester City en Arsenal. Andere teams zijn ook druk bezig op de transfermarkt."

"Onze directe tegenstanders zijn erin geslaagd om de beste spelers uit andere landen naar Engeland te halen. Normaal vertrekken die alleen naar topclubs, maar nu maken ze andere keuzes", aldus Mourinho, die zondag de strijd om de Community Shield verloor van Arsenal. "Ik bekijk ieder duel op zich. Elke wedstrijd is lastig."