Anderlecht blijft zoeken naar nieuwe verdediger: bekende naam in pole position
Paars-wit blijft zoeken naar versterking

Anderlecht blijft zoeken naar nieuwe verdediger: bekende naam in pole position

05-08-2015 07:00

De kern van Anderlecht lijkt inmiddels bijna compleet, maar een echte sterkhouder achterin mag er toch nog bij. Het Nieuwsblad weet dat er nu nog twee concrete opties zijn.

De voorzitter van het Braziliaanse Sao Paolo heeft bevestigd dat Anderlecht informeerde naar Rafael Toloi, maar hij is niet de eerste keuze van paars-wit. Het liefst zou Herman Van Holsbeeck het dossier van Kara Mbodji afwerken, en in de luwte is hij daar volop mee bezig.

Anderlecht heeft in het verleden een bod gedaan op Mbodji van ongeveer vijf miljoen euro, maar dat werd weggelachen door Genk. Het bod was bespreekbaar als het om een buitenlandse club ging, maar Genk wil een concurrent niet voor zo'n lage prijs versterken. Kous af zou je denken, maar niets is minder waar. Het Brusselse bestuur wil doordrukken voor de boomlange verdediger en weigert dit dossier op te geven.

Ryan Donk is overigens geen optie meer voor Anderlecht: de Nederlander bevestigde via zijn Twitter nogmaals dat hij niets voelt voor een avontuur bij Anderlecht. Maar goed ook, want ook de fans waren gekant tegen de komst van de ex-Bruggeling.