Anderlecht in het nauw: wordt transferdoelwit voor de neus weggehaald?
Paars-wit heeft concurrentie

Anderlecht in het nauw: wordt transferdoelwit voor de neus weggehaald?

02-08-2015 20:16

Anderlecht zal diep moeten gaan om de Braziliaan Rafael Toloi aan de kern toe te voegen. De centrale verdediger zit volop in het vizier van de Brusselaars, maar de peperdure Toloi heeft meer dan één optie.

Volgens de Italiaanse pers wil ook Atalanta de verdediger binnenhalen. Atalanta speelt in de Serie A, maar is daar verrevan een topploeg. Vorig seizoen eindigde het nog op de zeventiende plaats, de degradatie werd zo net afgewend. De Italianen zijn sportief dus niet noodzakelijk een partij dan Anderlecht, maar financieel mogelijk wel. Ze zouden namelijk bereid zijn om een veel hogere transfersom op tafel te leggen. Een overgang naar Anderlecht is zo plots ver weg voor de Braziliaan.

De vraagprijs van Sao Paulo, de huidige ploeg van Toloi, ligt rond de zeven miljoen euro. Voor paars-wit zou dat een record zijn voor een inkomende transfer, vorige zomer werd er wel al zes miljoen euro betaald voor Steven Defour. Naar Atalanta en Anderlecht wil ook het Griekse Olympiakos de verdediger graag binnenhengelen, maar hun bod van amper vier miljoen euro werd stante pede weggelachen.