Anderlecht maakt werk van transfer: paars-wit stuurt onderhandelaar naar Brazilië
Toloi naar Anderlecht?

Anderlecht maakt werk van transfer: paars-wit stuurt onderhandelaar naar Brazilië

01-08-2015 07:03

Anderlecht gaat dringend op zoek naar een nieuwe centrale verdediger. Na de verkoop van Chancel Mbemba is de spoeling achteraan wel heel dun. De Brusselaars hopen dan ook om Rafaël Toloi naar België te kunnen halen.

Voetbalprimeur.be wist u vrijdag al te melden dat Anderlecht interesse toont in de Braziliaanse verdediger Toloi. Volgens Het Nieuwsblad is de vierentwintigjarige Braziliaan nu ook het belangrijkste target van paars-wit geworden. De Brusselaars stuurden alvast een onderhandelaar naar Zuid-Amerika.

Toloi zelf wil graag naar Brussel komen, maar zijn club Sao Paulo doet nog moeilijk. De topclub eist zes miljoen euro voor hun verdediger. Dat komt vooral omdat zij maar vijfentwintig procent van de transferrechten bezitten. Vijftig procent zit bij een investeringsfonds en de overige vijfentwintig procent bij zijn ex-club Goias.

Geldnood

Toch krijgt Anderlecht mogelijk nog korting. Door de financiële crisis kan Sao Paulo het geld van een verkoop goed gebruiken. De club is dan ook bereid om te onderhandelen over het bedrag. Dat zal dan wel meer dan vier miljoen euro moeten zijn, het bedrag dat Olympiakos eerder al bood op de verdediger, maar werd geweigerd door Sao Paulo.

Besnik Hasi is alvast tevreden dat er eindelijk werk gemaakt wordt van een verdediger. "Ik kijk hard uit naar de komst van een nieuwe verdediger", zegt hij. "Leander Dendoncker en Michael Heylen vangen de leemte voorlopig op, maar er moet ervaring bij. Nu, beter wat langer onderhandelen voor een heel goeie dan snel een twijfelgeval te nemen."