Genkse transfer is bijna rond: bonkige spits wordt straks voorgesteld
Limburgers hebben grote plannen

Genkse transfer is bijna rond: bonkige spits wordt straks voorgesteld

30-07-2015 07:32

Racing Genk staat op het punt om een nieuwe transfer af te ronden. De Limburgers verwelkomen donderdag de Turk Enes Unal in Genk, volgens Het Nieuwsblad is de kans groot dat hij in de loop van de dag al wordt voorgesteld.

De achttienjarige aanvaller is eigendom van Manchester City, dat hem zelf ophaalde bij het Turkse Bursaspor. City betaalde liefst drie miljoen euro voor de jonge dribbelaar. Unal krijgt bij City echter nog geen speelkansen in de hoofdmacht, daarom rook Genk zijn kans. Nu ze de creativiteit en fysieke kracht van Milinkovic kwijtspelen kan Ünal een goed alternatief zijn.

Genk heeft nu kunnen regelen dat Unal komt voor één seizoen overkomt, daarmee doet het op zich een prestigieuze transfer. Het valt echter af te wachten of Unal nu al genoeg rendement heeft om Genk vooruit te helpen. Bij Bursaspor viel hij op met zijn snelheid en gave techniek, maar was hij nauwelijks efficiënt. Hij scoorde in 35 wedstrijden amper vier goals. Daardoor rijst de vraag hoe veel tijd Unal nodig zal hebben om zich aan te passen aan het Belgische niveau, want aan zijn ontwikkeling op lange termijn heeft Racing Genk in principe niets.