Belgische landskampioen haalt Nigeriaan uit Nederland en stuurt hem naar Noorwegen
AA Gent slaat toe op transfermarkt

Belgische landskampioen haalt Nigeriaan uit Nederland en stuurt hem naar Noorwegen

27-07-2015 21:23

AA Gent heeft maandag nog eens toegeslagen op de transfermarkt. De Belgische landskampioen strikte William Troost-Ekong. De Nigeriaanse verdediger gaat nog niet meteen te bewonderen zijn in de Ghelamco Arena, want AA Gent verhuurt hem het komende seizoen aan het Noorse Haugesund. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Troost-Ekong stond vorig seizoen nog op de loonlijst van FC Groningen, maar die ploeg verlengde deze zomer zijn aflopend contract niet. Dat was ook niet echt verwonderlijk, want Groningen verhuurde de verdediger de afgelopen twee seizoenen aan FC Dordrecht. Met Dordrecht degradeerde hij vorig seizoen uit de Eredivisie.

Zoals zijn naam doet vermoeden is Troost-Ekong half Nederlander en half Nigeriaan. Opvallend: tijdens zijn jeugdjaren kwam hij uit voor Jong oranje. Terwijl hij in juni zijn debuut maakte bij het A-elftal van Nigeria. Tijdens zijn jeugd probeerde Troost-Ekong het bij enkele Engelse ploegen, maar doortochten bij onder meer Fulham en Tottenham Hotspur werden voor de nu 21-jarige verdediger geen succes.