Voormalige Luikenaar maakt zich bijzonder populair en is beste van de klas
Ciman is opgenomen in de Beste Elf van de MLS

Voormalige Luikenaar maakt zich bijzonder populair en is beste van de klas

23-07-2015 22:51

De transfer van Laurent Ciman naar Impact Montreal was op zijn zachts gezegd verrassend te noemen. De sterkhouder van Standard ruilde de heldenstatus op Sclessin in voor een avontuur in de Major League Soccer. Dat deed hij voor zijn zieke dochtertje. 

De overgang naar Impact Montreal is tot nu toe een sportief succes voor Ciman. De voormalige Belgische international onpopte zich in korte tijd tot één van de steunpilaren van de Canadezen. Defensief hoort de 29-jarige verdediger tot één van de beste van de competitie. Ciman maakte indruk bij zijn debuut. De kritieken waren bijzonder lovend. 

Ciman heeft een constante gevonden in de prestaties en dat bezorgt hem ook een mooie eer. De Major League Soccer reikt op dit moment de Midseason Awards uit en benoemd ook de Beste Elf tot nu toe. En je hoort het al aankomen: Ciman heeft een mooie plek gekregen in het elftal. Hij staat samen met Bobby Boswel in het hartje van de defensie. "Ciman is de enige man bij Impact die het team op sleeptouw kan nemen en er niet voor zorgt dat het elftal als een pudding in elkaar zakt", klinkt het op MLSSoccer.com.