Vreven rekent op target van Anderlecht: Hij staat garant voor doelpunten
Vreven wil Emond zien scoren

Vreven rekent op target van Anderlecht: "Hij staat garant voor doelpunten"

23-07-2015 14:38

Ondanks heel wat interesse lijkt Stijn Vreven bij Waasland-Beveren het komende seizoen over Renaud Emond te kunnen beschikken. De topschutter van de Waaslanders werd in verband gebracht met Anderlecht, maar tot een overgang kwam het niet. Tot grote vreugde van de coach.

Bij Waasland-Beveren wil Vreven vooral aanvallend voetbal gaan brengen. Hij rekent dan ook op zijn twee spitsen Emond en Zinho Gano. "Je kan niet op voorhand roepen dat je aanvallend wil gaan spelen en dan zeven verdedigers opstellen", is Vreven duidelijk in Het Nieuwsblad. Hij wil vooral Emond zien scoren. "Ik ga ervan uit dat hij zal blijven. Er is al heel de voorbereiding geschipperd en onbewust zal het wel spelen in zijn hoofd, maar hij is hier en maakte vorig seizoen veertien goals. Hij is zowat de enige in de kern die garant staat voor doelpunten."

Verdedigende versterking

Zijn aanvalslinie lijkt klaar voor de competitie, maar de coach weet ook dat er nog werk is in de verdediging. "Het is inderdaad mijn stille droom dat er daar nog iets bij komt. Achterin zijn we gewoonweg onderbezet. Ik kan het niet anders zeggen. Ik hoop nog op twee transfers, maar vooral een centrale verdediger is een prioriteit."

"Dat ik dat nu al een tijdje vraag en er geen vorderingen komen? Ik zal het een keer zeggen, een tweede keer, maar daarna ga ik aan de slag met de jongens die ik ter beschikking heb. Klagen en zagen heeft geen zin", besluit hij.