Dramatische start voor Chelsea-aanwinst: Hij was moe
4-2 verlies in Amerika

Dramatische start voor Chelsea-aanwinst: "Hij was moe"

23-07-2015 14:21
2

Chelsea kreeg woensdagnacht met 4-2 klop in een oefenduel met New York Red Bulls. Een negatieve hoofdrol was weggelegd voor aanwinst Asmir Begovic. 

De Bosnische sluitpost werd bij een voorsprong van 1-0 in het veld gebracht door manager José Mourinho. Begovic kreeg vervolgens vier treffers om zijn oren. "Hij was erg moe, net zoals Thibaut Courtois. Als keepers moe zijn hebben ze een slechte coördinatie, souplesse en reactiesnelheid zijn afwezig", verdedigde de Portugese trainer zijn keeper achteraf. 

Begovic (28) werd onlangs voor ongeveer tien miljoen overgenomen van Stoke City. Op Stamford Bridge zal hij gaan fungeren als stand-in van de onbetwiste nummer één Courtois. Bij Chelsea is Begovic de opvolger van Petr Cech. Het clubicoon maakte deze zomer de opvallende overstap naar Arsenal.

Namens Chelsea waren overigens Loïc Remy en Eden Hazard trefzeker in de wedstrijd tegen New York Red Bulls. Bertrand Traore, vorig seizoen nog op huurbasis actief bij Vitesse, startte in de basiself van Mourinho.