Primeur voor België: Club wordt ontvangen in blauw-zwarte truitjes
Truienaars hebben interessant idee

Primeur voor België: Club wordt ontvangen in blauw-zwarte truitjes

22-07-2015 10:30

Cardiff City doet het al jaren, maar bij STVV wordt het een primeur. De bezoekende fans zullen vrijdag namelijk ontvangen worden in hun eigen clubkleuren. In de kantine voor de bezoekers zullen de Haspengouwers in het blauw-zwart rondlopen.

Het bestuur van STVV reageert in Het Belang Van Limburg enorm opgetogen op dit nieuwe idee. “Het is een primeur voor België, en de kans is reëel dat het snel gekopieerd wordt bij andere clubs. Het initiatief wordt heel goed onthaald. De truitjes worden na de wedstrijd verloot onder de bezoekende fans. Het is een overkoepelende supportersvereniging die de winnaars uit een grote pot trekt. Wij denken ook dat de sfeer daardoor rustiger zal zijn, gewoon al omdat de mensen goed ontvangen worden", klinkt het hoopvol.

Bij STVV hopen ze in eigen geval dat dit teken van gastvrijheid in de smaak zal vallen. “Tegen Club Brugge en andere topclubs wordt een vol huis verwacht, en wij willen dat de bezoekers tevreden terugkomen naar onze voetbaltempel”. Of dit de juiste manier is om dat te bereiken weten we vrijdag.