Gebuisde Anderlechtspits doet straffe uitspraak: Er is hier meer concurrentie

Gebuisde Anderlechtspits doet straffe uitspraak: "Er is hier meer concurrentie"

Gepubliceerd: woensdag 22 juli 2015 om 10:18wo 22-07-2015 om 10:18

Met Aleksandar Mitrovic speelde Anderlecht deze zomer een topspits kwijt, maar in de marge koos ook Gohi Bi Cyriac het ruime sop. De Ivoriaan kostte in 2012 twee miljoen euro, maar kon nooit degelijke statistieken voorleggen. Nu probeert hij het iets lager bij KV Oostende, maar daar heeft hij...meer concurrentie.

Oostende investeerde deze zomer weer stevig, naast Cyriac kwam ook Joseph Akpala naar de kust. Dat is een te duchten concurrent, maar de twee kunnen ook samen spelen. "De paar keer dat Joseph en ik samen op het veld stonden, klikte. Bij veel spitsen die samen spelen merk je dat er spanning in de lucht hangt, maar wij gunnen elkaar een doelpunt", laat hij weten aan Sport/Voetbalmagazine.

Cyriac mag niet op zijn lauweren rusten bij de kustploeg, want dan vliegt hij meteen uit de ploeg. "De concurrentie is hier bikkelhard, groter dan bij Anderlecht. Maar na alles wat ik de laatste jaren meemaakte, ben ik van niets meer bang". Met Elimane Coulibaly, Joseph Akpala en ook nog steeds Bjorn Ruytinx heeft Oostende eigenlijk vier relatief dure spitsen in de kern, het wordt dus inderdaad niet voor de hand liggend om altijd te spelen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws