Ex-Bruggeling op zoek naar eerherstel: Mijn seizoen was slecht, slecht, slecht!
Herstelt hij het vertrouwen bij nieuwe ploeg?

Ex-Bruggeling op zoek naar eerherstel: "Mijn seizoen was slecht, slecht, slecht!"

22-07-2015 09:54

Voor de 23-jarige Maxime Lestienne kan dit wel eens het seizoen van de waarheid worden. Komt hij er helemaal bovenop in de Nederlandse competitie, of zakt hij enkel nog verder af? Lestienne heeft in ieder geval zelfkritiek, want hij weet dat hij er vorig seizoen niets van bakte.

Lestienne is eigendom van het Qatarese Al-Arabi, maar hij werd vorig seizoen uitgeleend aan Genoa in de Serie A. Die ploeg lag hem voor geen meter. "Het was slecht, slecht, slecht", geeft hij mee aan Het Nieuwsblad. "Ik kreeg wel soms speelkansen en deed het goed, maar was niet beslissend. Ik had het ook lastig met de defensieve speelstijl. Ik ben fysiek en verdedigend sterker geworden, maar ik blijf natuurlijk een offensieve speler", aldus de Henegouwer.

Lestienne is een speler die op persoonlijk vlak veel aandacht nodig heeft, maar daarvoor heeft PSV een geheim wapen. "Luc Nilis wilde me echt, hij is fan van mij zoals ik dat vroeger van hem was. We hebben intens contact, want hij is één van de enigen hier die Frans spreekt en hij was ook een aanvaller". De aanwezigheid van Nilis kan belangrijk zijn, want Lestienne presteert pas echt als hij zich thuis voelt bij een club.