OFFICIEEL: Spits kiest definitief voor Anderlecht en geeft details over transfersoap
Kersverse Anderlechtman praat openlijk over transfer

OFFICIEEL: Spits kiest definitief voor Anderlecht en geeft details over transfersoap

22-07-2015 09:39

In Luik zijn ze er niet al te blij mee, maar het is nu een gedane zaak: Imoh Ezekiel speelt vanaf volgend seizoen bij Anderlecht, hij wordt voor één jaartje gehuurd. Aan die overgang ging een heel lange soap vooraf, maar Ezekiel zelf heeft naar eigen zeggen nooit getwijfeld. Dat zegt hij op de website van Anderlecht.

Ezekiel wil benadrukken dat hij niet voor het geld van paars-wit kiest, maar voor het project. Financieel had hij immers veel betere zaken kunnen doen. "Ik heb niet voor het grote geld gekozen, want dan zou ik nu in de Russische of Portugese competitie zitten, waar ze ook naar mijn diensten hengelden. Op financieel vlak zou ik ook graag nog iets ophelderen. Ik heb in de media de meest waanzinnige cijfers zien passeren: mijn huurprijs, mijn salaris...ik begrijp dat kranten moeten verkopen, maar ik heb toch regelmatig de wenkbrauwen moeten fronsen. Maar goed. Ik maak dus geenszins de keuze voor het geld door bij Anderlecht te tekenen. In tegendeel, ik verlies er, in vergelijking met mijn Qatarees contract, zelfs bij."

Ezekiel zit nu bij de aarstrivaal, maar hij hoopt dat Standard toch niet te boos is. "Ik zou ook willen benadrukken dat ik geen keuze tegen Standard Luik, maar voor Anderlecht gemaakt heb. Ik wil Standard en mijn ex-ploeggenoten bedanken voor de momenten die we samen beleefd hebben, maar ik draai de bladzijde om. Vanaf nu verdedig ik de kleuren van Anderlecht, en zal ik tegen Standard heel gemotiveerd aantreden, maar ook met respect en bescheidenheid."