Van Veldhoven hakt knopen door: ex-Genkenaar krijgt geen basisplaats
Verwachte naam wordt gepasseerd

Van Veldhoven hakt knopen door: ex-Genkenaar krijgt geen basisplaats

21-07-2015 20:26

Koen Van Langendonck zag de bui misschien al hangen deze zomer, want coach Harm Van Heldhoven haalde zijn poulain Kristof Van Hout naar Westerlo. Die kende hij nog van bij het Indische Delhi Dynamos, een te duchten concurrent dus. Van Veldhoven heeft nu zijn beslissing genomen in deze keeperskwestie.

Volgens Het Laatste Nieuws is het toch Koen Van Langendonck die is het doel zal staan in de eerste wedstrijd tegen AA Gent. Of dat heel het seizoen zo gaat zijn valt wel af te wachten: Van Hout is een ex-speler van Genk en Standard, hij is niet gekomen om reservekeeper te zijn.

Westerlo komt trouwens zeer gehavend aan de aftrap tegen AA Gent, Van Veldhoven mist veel van zijn beste spelers. Sherjill MacDonald en Mohammed Oualad kampen met blessures, Frédéric Gounongbe is fit maar heeft een enorme fysieke achterstand. Bovendien heeft Westerlo deze voorbereiding een patent op vroege tegengoals. "Als dat ook gebeurt tegen AA Gent hebben we een probleem. Ik denk dat we nog een tweetal weken nodig hebben om er te staan", dekt de coach zich al een beetje in. Wordt het een walk-over in het kuipje, of strooit Van Veldhoven zand in de ogen?