Europese tegenstrever maakt Belgische club blij: We mogen niet mopperen
Spelers van Club Brugge reageren op de Europese loting

Europese tegenstrever maakt Belgische club blij: "We mogen niet mopperen"

17-07-2015 16:23

De Europese tegenstander in de Champions League voor Club Brugge is bekend. Het Griekse Panathinaikos zal de Belgische bekerhouder partij geven in de derde voorronde van het kampioenenbal. Bij Blauw-Zwart reageren ze gematigd positief, zeker als je weet dat de mannen van Michel Preud'homme dit seizoen al eens hebben kunnen winnen van de Grieken. 

Tijdens de oefenstage in het Nederlandse Garderen stonden beide teams al tegenover elkaar. Club Brugge won toen met 2-1 van de Grieken. Toch zijn ze bij de bekerwinnaar op hun hoede. "Het is een mooie loting. We mogen niet mopperen. Het is een groot voordeel dat we er in Garderen tegen speelden. Het is geen onbekende tegenstander. De winst in dat oefenduel is evenwel geen waardemeter, maar onze technische staf trok er ongetwijfeld waardevolle lessen uit", klinkt het bij Ruud Vormer, middenvelder van Club Brugge. 

De Champions League staat voor de deur, maar ondanks de gunstige loting zal de kwalificatie toch geen evidentie zijn. "De Grieken staan er om bekend een warm en vurig voetbalpubliek te zijn. De ontvangst zal hartelijk zijn, maar het zal een week later bij ons niet anders zijn. Onze fans hunkeren naar een deelname aan het kampioenenbal. We zullen er alles aan doen hun wens in te willigen", besluit Vormer op de clubwebsite.