Ooit het toptalent van België, nu via achterdeur naar Tweede Klasse
Aanvaller zet stap terug

Ooit het toptalent van België, nu via achterdeur naar Tweede Klasse

15-07-2015 16:20

Ooit begon Kevin Vandenbergh zijn carrière als de zoon van ex-Rode Duivel en Belgisch topschutter Erwin. Toch maakte hij al vroeg naam voor zichzelf, maar die tijden lijken nu voorgoed verleden tijd. Volgend seizoen speelt de aanvaller in Tweede Klasse bij Dessel Sport.

De 32-jarige Vandenbergh had nog een contract van één seizoen bij Westerlo, maar mocht daar vertrekken. Het contract werd in onderling overleg verbroken. Vorig seizoen kwam hij maar zes minuten uit voor Westerlo.

In Tweede Klasse hoopt Vandenbergh zijn kunstjes van weleer nog eens boven te kunnen halen. Bij Dessel tekende hij een contract voor twee seizoenen. Dat laat de tweedeklasser weten via zijn website.

Vandenbergh brak destijds door bij Westerlo. Daarna trok hij naar Racing Genk en werd hij zelfs Rode Duivel. Later trok hij voor één miljoen euro naar FC Utrecht. Maar in Nederland ging het mis. Een uitleenbeurt aan Germinal Beerschot volgde. Uiteindelijk keerde de aanvaller definitief terug naar België. Helaas kon hij bij Eupen, KV Mechelen en Westerlo nooit meer zijn oude niveau halen.