Carrière van Standardman in het slop: zelfs promovendus stuurt hem wandelen
Promovendus heeft geen oren naar voorstel

Carrière van Standardman in het slop: zelfs promovendus stuurt hem wandelen

15-07-2015 07:36

Oud-Heverlee Leuven is nog volop op zoek naar versterkingen voor volgend seizoen, maar ze mikken kennelijk vrij hoog. Ze kregen onlangs een aanbieding vanuit Luik, maar hadden daar geen oren naar.

Volgens Het Nieuwsblad heeft de promovendus nee gezegd tegen Eiji Kawashima. Nochtans laat Jacky Mathijssen in diezelfde krant optekenen dat de nieuwe keeper snel mag komen, Logan Bailly is immers weg naar Celtic. De manager van de voormalige Japanse international wil het ijzer smeden wanneer het heet is, maar OHL heeft geen zin in een avontuur met de overbodige Standardman. Dat is opvallend, want Kawashima zei enkele weken geleden zelf nog nee tegen een aanbod van die andere promovendus, STVV.

De carrière van de 32-jarige doelman staat duidelijk op een laag pitje. Als eerste doelman van Japan was hij een echte prestigetransfer voor Standard, maar uiteindelijk bleek hij ook zijn gebreken te hebben. Na verschillende blunders werd hij vervangen door de Fransman Yohann Thuram, uiteindelijk nam die zijn plaats definitief af. Een tijdje geleden was er het gerucht dat hij praatte met PAOK Saloniki, maar het aanbod van zijn manager lijkt aan te tonen dat die overgang nog lang niet rond is.