Genk moet hopen op transfer van Benteke: Limburgers kunnen aardige cent verdienen
Genk kan geld verdienen aan Benteke

Genk moet hopen op transfer van Benteke: Limburgers kunnen aardige cent verdienen

13-07-2015 09:38

Aston Villa lijkt zich toch voor te moeten bereiden op een vertrek van Christian Benteke. De aanvaller staat op het punt om naar Liverpool te verhuizen voor een transfersom van 45 miljoen euro. Die transfer kan ook goed nieuws betekenen voor Racing Genk.

De Limburgers hebben bij zijn verkoop aan Aston Villa in 2013 namelijk een percentage kunnen bedwingen bij een doorverkoop. Genk zou volgens Het Laatste Nieuws nog recht hebben op vijftien procent van de meerwaarde bij verkoop.

Dat betekent dat ze van het totale transferbedrag minus de tien miljoen die ze al ontvingen in 2013 bij zijn transfer vijftien procent zouden verdienen van de som die Liverpool wil betalen. Aangezien The Reds 45 miljoen euro veil hebben voor Benteke, kan Genk zo iets meer dan vijf miljoen euro verdienen.

Naast Liverpool leek ook Manchester United wel wat te zien in de komst van Benteke, maar die interesse blijkt uit context te zijn getrokken. Scouts bekeken hem de voorbije maanden wel aandachtig, maar vooralsnog was er nog geen contact tussen de clubs.