Transferprijzen open en bloot op tafel: Standardspelers zijn echte koopjes
Rouches laten overbodige spelers heel goedkoop gaan

Transferprijzen open en bloot op tafel: Standardspelers zijn echte koopjes

12-07-2015 09:57

Bruno Venanzi wil schoon schip maken als nieuwe voorzitter van Standard, en dus worden er een aantal jongens naar de uitgang begeleid. Analist Stephane Pauwels weet wel iets van de interne keuken bij Standard en geeft even de prijzen mee van die spelers.

"Venanzi wil af van bepaalde spelers, en aarzelt niet om er specifieke prijzen op te plakken. Geoffrey Mujangi-Bia mag bijvoorbeeld weg voor twee miljoen euro", zo meldt hij op zijn website Carrément Steph. "Een som die hij gezien zijn statistieken zeker gaat opbrengen. Jeff Louis kan het hazenpad kiezen voor 800.000 euro, een vrij gematigde prijs. Ricardo Faty tot slot mag al weg voor 300.000 euro. Er waait nu een nieuwe wind bij Standard, maar de club moet momenteel vooral afslanken."

De drie genoemde spelers hebben er geen buitengewoon seizoen opzitten, maar meteen vertrekken is wel een heel zwaar verdict. Bia doet dat vrijwillig, de andere twee willen eigenlijk liever blijven. Het is echter nodig voor de ontwikkeling van Standard. "Venanzi is op zoek naar zijn eigen identiteit en stijl. De invloed van Roland Duchâtelet zal nog enkele maanden te merken zijn, maar toch gaat Standard dit seizoen een nieuw tijdperk in."