Verrassende wending: ex-Gentenaar trekt dan toch naar Italiaanse topclub
Zukanovic naar Italiaanse grootmacht

Verrassende wending: ex-Gentenaar trekt dan toch naar Italiaanse topclub

10-07-2015 19:00

Van tweedeklasser FCV Dender naar een topploeg in de Serie A. Het lijkt een sprookje, maar het is het verhaal van Ervin Zukanovic. De Bosniër wertke zich via Dender, Eupen en KV Kortrijk op tot AA Gent.

Daar groeide hij uit tot een sterkhouder in de verdediging en op die manier versierde hij een transfer naar het Italiaanse Chievo. Daar deed hij het afgelopen seizoen zodanig goed dat hij de interesse opwekte van Inter Milaan. Die transfer ging echter niet door, de Milanese club bracht een bod uit van 600.000 euro plus Matias Schelotto, maar dat bod werd door Chievo naast zich neergelegd.

Nochtans betaalde Chievo zelf amper 800.000 euro om de Bosniër naar de Serie A te halen. Even leek het erop dat Zukanovic komend seizoen bij Chievo zou blijven, maar nu blijkt dat er een andere kaper op de kust is opgedoken. Sampdoria-voorzitter Massimo Ferrero wist immers in de Italiaanse media te melden dat Zukanovic naar Genua komt.

U.C. Sampdoria eindigde voor jaar op een zevende plaats in de Serie A en mag komend seizoen de Europa League in. De ploeg uit Genua kende vooral begin jaren 90 veel succes. Toen werd de titel voor de eerste en enige keer behaald en won de club ook de Beker voor Bekerwinnaars. Het versloeg toen Anderlecht in de finale. De bekende Italiaanse trainer Roberto Mancini speelde lange tijd voor Sampdoria.