Gentse voorbereiding was niet van de poes: Toen heb ik doodsangsten uitgestaan
Gent vliegt erin

Gentse voorbereiding was niet van de poes: "Toen heb ik doodsangsten uitgestaan"

07-07-2015 20:59

Landskampioen AA Gent haalde tot dusver nog niet al te veel nieuwe namen, maar dat kan alles te maken hebben met twee spelers die staan te trappelen om definitief door te breken.

Marko Poletanovic en Haris Hajradinovic werden afgelopen jaar al naar Gent gelokt, maar konden - ondanks niet onaardige debuten - nog geen vaste basisplaats veroveren. Komend seizoen hopen ze dat wel te doen. Maar eerst de voorbereiding overleven. "Er zat naast inspanningszweet ook veel angstzweet bij", vertelt Hajradinovic in Het Laatste Nieuws over de oefenstage.

"Toen we aan zo'n haakje de diepte in moesten springen, was ik echt doodsbenauwd. En ik niet alleen, Marko ook hoor. Die deadride vond ik niet bepaald het leukste onderdeel van die zware week. Maar je leert je grenzen te verleggen, dat wel. Ik ben blij dat ik het heb meegemaakt. En ik hoop dat ik er rijke vruchten van zal plukken, eerst bij Gent en ook nog later in mijn carrière."

De grote doorbraak
Maar eerst doorbreken in de Jupiler Pro League. "Ik had gehoopt na mijn eerste half jaar iets dichter bij het basisteam te staan dan nu het geval is", zegt de Bosniër. "Twee blessures hebben mijn integratie echter afgeremd. Eerst sukkelde ik met de adductoren, later speelde mijn knie op. Daardoor kon ik nog niet mijn beste niveau bereiken."

Zijn maatje Poletanovic hoopt ook op een plaatsje in de basis, maar die zijn uiteraard duur. "Definitieve keuzes heeft de coach nog niet gemaakt", is Poletanovic hoopvol. "Ik kijk uit naar komend weekend, met de galamatch tegen Bordeaux, en nadien de Supercup tegen Club Brugge. Dan hoop ik bij de keurgroep te horen, want ook ik wil in het komende seizoen toch echt wel een vaste stek afdwingen", aldus de Serviër.