Jeugdinternational beseft dat het nu of nooit is: Ik moet nu gaan opstaan
Nieuwkomer ambitieus

Jeugdinternational beseft dat het nu of nooit is: "Ik moet nu gaan opstaan"

07-07-2015 20:16

Afgelopen zondag wisten wij u al te melden dat jeugdinternational Jason Adesanya door KV Mechelen voor minstens één seizoen bij tweedeklasser Royal Antwerp FC gestald wordt. 

In Het Nieuwsblad gaf de talentvolle aanvaller een woordje uitleg bij zijn overstap. "Antwerp is dé favoriet in tweede en de coach en de baas wilden me echt. Kijk: bij Lommel speelde ik voor de koppositie, bij Lierse tegen de degradatie en bij KV Mechelen was het middenmoot. Maar nu ga ik voor Antwerp spelen, toch een club die uitgesproken ambities voor de titel heeft. En dat vind ik zeer aantrekkelijk."

Nochtans stond de speler ook dicht bij een overstap naar VV Venlo. ‘Ik ben er gaan testen en het beviel me daar ook, net als de Nederlanders me echt wilden. Maar zondag kwam Antwerp op de proppen met een concreet voorstel, dus toen hoefde ik niet lang na te denken. Een Nederlands avontuur zou mooi zijn geweest, maar Antwerp blijft wel Antwerp, hé. Er waait een nieuwe wind, ik hoor niets dan positieve zaken."

Bij The Great Old hoopt Adesanya eindelijk volledig te kunnen doorbreken. "Ik moet nu gaan opstaan. Ik hoop dan ook op een goed seizoen met veel doelpunten, die heel wat punten zullen opleveren. Al ga ik ook niet van de daken schreeuwen dat ik 20 goals ga maken of dat Antwerp de enige ploeg is die kampioen kan spelen. We moeten rustig blijven en niet op de zaken vooruitlopen. Alleen hard werken tijdens de trainingen en de wedstrijden kan ons brengen wat we straks allemaal zullen beogen", aldus Adesanya.