Yves Vanderhaeghe weet wat hij wil: Maar dat kan allemaal nog veranderen
Vanderhaeghe over KV Oostende

Yves Vanderhaeghe weet wat hij wil: "Maar dat kan allemaal nog veranderen"

06-07-2015 14:20

KV Oostende heeft zijn stage afgerond. Zaterdag keerde de voltallige groep terug uit Hoenderloo. De laatste dag van de stage oefende de kustploeg nog tegen het Nederlandse Vitesse Arnhem. Het werd een bewogen wedstrijd.

De laatste dag van de stage liepen de emoties hoog op. Musonda kreeg vlak voor rust een rode kaart en trainer Vanderhaeghe moest de rest van de wedstrijd vanuit de tribune gaan volgen door hevig protest. Gelukkig kon KVO wel nog met een goed gevoel naar huis keren, want de match eindigde op 2-2.

"De stage was zeker in orde", vertelt Vanderhaege aan Het Nieuwsblad. "Er werd goed aan de teambuilding gewerkt, we konden goed trainen en faciliteiten waren uitstekend." Vooral over de teambuidling was de coach te spreken. "In het verleden deed men dat niet zo vaak hier, maar ik vind dat heel belangrijk. Op die manier kan je iedereen beter leren kennen en daar merk je onmiddellijk het effect van."

In Hoenderloo werd er vooral aan de conditie gewerkt. "Vanaf nu zal het meer tactisch worden", gaat Vanderhaeghe verder. "Ik heb de meeste dingen in mijn hoofd zitten, maar dat kan eigenlijk nog allemaal veranderen."