Fauré zot van Belgische competitie: Die drie ploegen kunnen zo mee in Ligue 1
Fauré geeft analyse over Belgische competitie

Fauré zot van Belgische competitie: "Die drie ploegen kunnen zo mee in Ligue 1"

05-07-2015 23:43

Cedric Fauré heeft heel zijn leven in Frankrijk gespeeld, maar op zijn oude dag kwam hij toch nog proeven van België. Bij Charleroi scoorde hij nog veertien goals op 50 wedstrijden, maar toch schat hij de Belgische competitie heel hoog in.

In België wordt vaak gedacht dat de kloof tussen de Jupiler Pro League en de Ligue 1 zeer groot is, maar Fauré vindt dat onzin. "Het grootste deel van de clubs hebben het potentieel om mee te draaien in de middenmoot van de Ligue 1. En dan zijn er nog de grotere ploegen zoals Anderlecht, Club Brugge en nu ook AA Gent, die volgens mij hun plaats zouden hebben in de top van de Franse competitie", verbaast hij de Franse pers.

Bovendien kent hij ook het recept achter het Belgische succes. In ons land krijgen veel meer jongeren een eerlijke kans. "Zelfs bij de kleinere ploegen speelt er veel jeugd. Als ze daar een goed seizoen draaien kunnen ze naar grotere formaties zoals Anderlecht en Standard. Dat zijn ploegen die Europees spelen en als ze zich daar laten zien, opent dat deuren."