Zulte Waregem is rond met ervaren centrale verdediger uit Frankrijk
Joël Sami tekent een contract bij Essevee

Zulte Waregem is rond met ervaren centrale verdediger uit Frankrijk

05-07-2015 14:14

Zulte Waregem heeft er een nieuwe speler bij: Joël Sami. De 30-jarige centrale verdediger tekent een contract voor twee seizoenen met optie op een extra seizoen. Sami is een ervaren speler die overkomt van het Franse Nancy. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Sinds 2008 speelde Sami voor de Franse club Nancy. Drie jaar later degradeerden ze naar de Franse tweedeklasse. "Na jarenlange trouwe dienst is het tijd voor iets anders", vertelt Sami aan Het Nieuwsblad. "Toen Zulte Waregem kwam aankloppen heb ik niet getwijfeld. Ik volg de Belgische competitie al even en ik denk dat ze wel bij mij zal passen."

"Ik had gewoon echt nood aan nieuwe uitdaging", gaat de Congolees verder. "Zullte Waregem is voor mij zeker en vast die uitdaging. Ik zie mezelf als een ervarven duelkrachtige verdediger, hopelijk ben ik meerwaarde voor de club."

In Zulte Wargem zijn ze alvast trots dat ze Sami mogen verwelkomen. "Ruim 100 Ligue 1-matchen op de teller", klonk het op de sociale media. Sami is ondertussen al de zoveelste transfer van Essevee deze zomer. Ook Cedric D'Ulivo, Steve De Ridder, Kenny Steppe, Abdou Diallo, Marvin Baudry en Mbaye Leye tekenden een contract aan de Gaverbeek.