AC Milan pakt door en maakt opnieuw transfer van spits wereldkundig
Spits tekent tot 2020

AC Milan pakt door en maakt opnieuw transfer van spits wereldkundig

02-07-2015 20:14
1

AC Milan heeft opnieuw toegeslagen op de transfermarkt. Donderdagavond maakt de Italiaanse grootmacht bekend dat Luiz Adriano, spits van Shakhtar Donetsk, voor vijf jaar heeft getekend in Italië. 

Eerder op de dag kondigde Milan de transfer van Carlos Bacca (Sevilla) aan.  De Colombiaan kostte ongeveer dertig miljoen euro, voor Luiz Adriano wordt volgens Italiaanse media een stuk minder betaald. De transfersom bedraagt acht miljoen. 

Het contract van de international bij Shakhtar liep nog door tot januari 2016. Er lag reeds een akkoord over een transfer naar Italië in de winterstop, maar nu heeft Milan er voor gezorgd dat Adriano per direct naar de Serie A verkast. 

Eerder tastte de club van trainer Sinisa Mihajlovic mis bij Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain) en Jackson Martinez (FC Porto). De 28-jarige Luiz Adriano speelde sinds 2007 in Oekraïne. Hij maakte liefst 128 goals voor Shakhtar, dat eerder deze week overigens ook sterspeler Douglas Costa kwijtraakte. Die werd verkocht aan Bayern München.