Maakt Standard grote vergissing? Speler op overschot gratis naar topclub
Middenvelder kan bank vooruitgaan

Maakt Standard grote vergissing? Speler op overschot gratis naar topclub

02-07-2015 11:48

In de jeugdopleiding stond hij bekend als één van de grootste talenten, maar in de eerste ploeg heeft hij het nooit kunnen waarmaken. Standard de Turkse Belg Anil Koc. Die hoeft echter niet te wanhopen, want hij moet geen stapje terugzetten.

Koc traint momenteel mee bij Tubize om zijn conditie op peil te houden, maar wil daar geen contract tekenen. Volgens La Dernière Heure kan hij namelijk terecht bij Benfica uit Portugal. Die ploeg wilde hem twee jaar geleden al binnenhalen, maar toen vroeg Standard nog twee miljoen euro. Duchâtelet en co hoopten dat de jonge Belg zich goed zou ontwikkelen, maar dat kwam niets van in huis. Koc speelde uiteindelijk maar vijf keer mee bij de Luikenaars, deze zomer werd zijn contract in onderling overleg ontbonden. Drastisch, want misschien had Standard nog wel een transfersom kunnen vangen voor de jongeling.

Koc zelf houdt het liever vaag: "Er zijn contacten, ik laat alle deuren open", is zijn voor de hand liggende reactie. In Benfica komt hij in ieder geval oude bekenden tegen, want Mehdi Carcela zit er in de A-kern en Dolly Menga speelt er bij het B-team.