Hasi enthousiast over mogelijke aanwinst: Ik heb zo iemand nog niet
Ongeduldige coach heeft nog wel wat materiaal

Hasi enthousiast over mogelijke aanwinst: "Ik heb zo iemand nog niet"

02-07-2015 08:43

Geen mens die momenteel weet hoe de kern van Anderlecht er in september gaat uitzien, maar coach Besnik Hasi maakt toch al een balans op van de heetste hangijzers in zijn team. In La Dernière Heure geeft hij een onverbiddelijke analyse.

Wie in ieder geval zeer welkom is bij paars-wit is ex-Rode Duivel Guillaume Gillet. De 31-jarige verdediger werd vorig seizoen uitgeleend met aankoopoptie aan Bastia, maar die kunnen hem door financiële problemen niet kopen. Zo wordt hij Anderlecht plots terug in de schoot geworpen. Hasi hoopt in ieder geval dat paars-wit hem gaat houden. "Ik heb hem al gezegd dat ik hem zie als rechterflankspeler. Ik heb momenteel niemand anders zoals hij in de kern".

Er staan wel meer 'interne transfers' te gebeuren in Brussel, want Steven Defour kan bijvoorbeeld eens de voorbereiding meemaken. "Steven Defour is goed bezig, hij heeft flink gewerkt. Hij weet dan ook dat deze voorbereiding cruciaal is voor hem."

Over Chancel Mbemba maakt hij zich niet zo veel illusies meer, al leidt dat wel soms tot frustratie. "Hij speelt geen vriendschappelijke wedstrijden omdat het bestuur bang is voor een blessure. Het is niet mijn beslissing, maar ik aanvaard ze", klinkt het teleurgesteld.