Nieuweling kent Belgische competitie ontzettend goed: Ik wil tegen Simons spelen
Respect voor middenvelder is groot

Nieuweling kent Belgische competitie ontzettend goed: "Ik wil tegen Simons spelen"

02-07-2015 08:01

Het leek een onwaarschijnlijk verhaal, maar met Marc Coucke kan je alles verwachten. De Tsjech David Rozehnal kiest voor een avontuur bij Oostende. De zestigvoudig international heeft met de allergrootsten gespeeld, maar weet waarom hij nu terug in België is.

De 35-jarige verdediger had bij Lille een aflopend contract, Oostende speelde kort op de bal en gaf Rozehnal meteen een goed gevoel. "Ik zocht een club die dichtbij huis was", geeft hij eerlijk toe aan Het Nieuwsblad. "Ik kon in Frankrijk blijven, maar terugkeren naar België was pure nostalgie. Ik kan niet wachten om eens tegen Timmy Simons te spelen". Ook al heeft hij al overal gespeeld, blijkbaar staat Rozehnal te popelen om er weer aan te beginnen.

De ervaren rot speelde al bij PSG, Lazio Roma, Newcastle, Hamburg en Lille, maar over de beste speler die hij ooit in zijn ploeg had moet hij niet lang nadenken. "Eden Hazard. Op training spaarde hij zijn krachten en dacht ik hem de baas te kunnen, maar tegen Marseille dribbelde hij zomaar drie man. Ik heb gespeeld met Pavel Nedved, Michael Owen en Nicky Butt, maar Hazard is een genie", klinkt hij enthousiast. "Ik wou dat ik ook Origi in dat rijtje kon zetten, maar hij is volgens mij te vroeg vertrokken naar Liverpool."