Nieuwe Esseveespeler kijkt met plezier terug op Engels avontuur: Spijt heb ik niet
De Ridder over Engels avontuur

Nieuwe Esseveespeler kijkt met plezier terug op Engels avontuur: "Spijt heb ik niet"

01-07-2015 21:37

Zulte Waregem is deze zomertransferperiode opnieuw zeer actief geweest. De ploeg van Francky Dury haalde onder meer Mbaye Leye en Christophe Lepoint, maar liet ook Steve De Ridder terugkeren naar België. Na jaren in het buitenland gespeeld te hebben, mag hij eindelijk terug naam maken in zijn thuisland.

De flankspeler werd opgeleid bij Gent, maar kon nooit echt doorbreken. Uitleenbeurten naar Eendrach Aalst en VW Hamme gaven hem de speelgelegenheid die hij wou en bracht het Nederlandse De Graafschap op het spoor van hem. De Gentenaar trok naar Nederland, waar hij drie seizoenen een absolute sterkhouder was. Dat leverde hem meteen ook een transfer naar Engeland op. Hij trok naar Southampton en beleefde zelfs promotie naar de Premier League.

Echt overtuigen kon hij daar wel niet. "Ik heb mijn kans gekregen, maar was blijkbaar niet goed genoeg. Ik wil dat gerust toegeven", zegt de speler in Sport/Voetbalmagazine. "Het begin van alle wijsheid is weten wat je kunt en niet kunt. Spijt heb ik allerminst."

Uiteindelijk speelde hij maar vier wedstrijden in de Engelse Eerste Klasse. "Dat kunnen ze me nooit meer afpakken. Hoeveel Belgische voetballers, behalve de echte toppers, hebben zoiets meegemaakt? Een avontuur dat ik nooit had willen missen."