Ex-coach van Gent krijgt veeg uit de pan: Hij stelde tactisch niets voor
Gent is ex-coach liever kwijt dan rijk

Ex-coach van Gent krijgt veeg uit de pan: "Hij stelde tactisch niets voor"

01-07-2015 13:03

Hein Vanhaezebrouck heeft afgelopen seizoen bewezen dat hij op tactisch vlak een kraan is. Hij werkte niet met de beste kern van België, maar smeedde wel een hecht blok vol automatismen. Insiders zijn het er dan ook over eens: dit was met de voorgangers nooit gelukt.

Naar aanleiding van het sterke seizoen van Brecht Dejaegere werd zijn vader Frans geïnterviewd door Sport/Voetbalmagazine. Daarin haalde hij de loftrompet boven voor coach Vanhaezebrouck, maar de vorige coaches waren duidelijk minder populair. Zij haalden zeker niet het beste uit de jonge spelmaker. "Toen hij Hein had bij KV Kortrijk vond hij het soms te veel tactiek, maar sinds hij andere trainers meemaakte waardeert hij dat veel meer. In vergelijking met Hein stelden Mircea Rednic en Victor Fernandez op tactisch vlak niets voor", klinkt het hard.

Het staat in ieder geval vast dat de prestaties van Dejaegere in grote mate te danken zijn aan de 51-jarige coach. "De komst van Hein gaf hem een enorme boost. Hij gaf Brecht het vertrouwen en dat had hij nodig. Hein zette ze allemaal scherp, volgens Brecht trainden ze plots dubbel zoveel uren als daarvoor."