Atlético maakt spits in één klap duurste speler van zomerse transferperiode
Spits tekent tot 2019

Atlético maakt spits in één klap duurste speler van zomerse transferperiode

01-07-2015 10:53
3

Jackson Martinez mag zich officieel de nieuwe spits van Atlético Madrid noemen. De Spaanse club bevestigt woensdagochtend de komst van de Colombiaan.

Martinez komt per direct over van FC Porto, dat een serieuze transfersom krijgt toegeschoven. In het contract van de 28-jarige spits stond een ontsnappingsclausule van 35 miljoen euro en Atlético voldeed daaraan. Porto had daardoor geen poot meer om op te staan en Martinez, die nu de duurste speler in de huidige transferperiode is, kreeg woensdag definitief zijn droomtransfer.

In de Spaanse hoofdstad treedt hij in de voetsporen van een groot aantal topspitsen. Diego Forlan, Sergio Agüero, Radamel Falcao, Diego Costa en Mario Mandzukic gingen hem de laatste jaren voor. Martinez tekent tot de zomer van 2019 bij Atlético.

De 35-voudig international van Colombia speelde negentig competitiewedstrijden voor Porto en kwam daarin tot 67 treffers. De trefzekere spits speelde eerder bij het Colombiaanse Independiente Medellín en het Mexicaanse Chiapas. In de laatste jaren maakte hij altijd meer dan twintig competitietreffers.