Standard eist miljoenen van topclub en smeert hen mogelijk zelfs transferverbod aan
Volgens Standard verliep de transfer van Vanheusden naar Inter Milaan niet correct

Standard eist miljoenen van topclub en smeert hen mogelijk zelfs transferverbod aan

01-07-2015 10:55

Standard eist anderhalf miljoen euro van Inter Milaan. Inter zou de 15-jarige Zinho Vanheusden, zonder weten van Standard, weggeplukt hebben bij de Luikse Club. Inter Milaan moet daarom 1.5 miljoen euro neer moeten neerleggen als schadeclaim.

Volgens het Luikse bestuur zijn zij nooit ingelicht over de onderhandelingen met hun jonge verdediger. Dat is in strijd met de regels van de FIFA. Daarom dient Standard nu een klacht in. Dat meldt het Laatste Nieuws. Slecht nieuws voor de Italiaanse topclub, want hen hangt nu ook een transferverbod boven het hoofd.

Ook financieel wordt het een serieuze domper als Standard de zaak wint, want dan zal Inter Milaan zo maar eventjes anderhalf miljoen euro moeten betalen. Inter kan natuurlijk ook dat bedrag gewoon weigeren, maar dan kunnen de Luikenaar het nog steeds opeisen via het Italiaanse gerecht. Inter zal sowieso wel al 300.000 euro moeten betalen als opleidingsvergoeding.

Standard valt ook de ouders van de jonge Vanheusden aan. Zij zouden een contract getekend hebben waarin staat dat hun zoon op zijn zestiende een contract zou tekenen bij Standard. Daarvoor ontvingen onmiddellijk 6.500 euro tekengeld en verklaarden ze zich akkoord met het betalen van 25.000 euro schadevergoeding als hun zoon alsnog ergens anders een contract zou tekenen.