Speelt ex-speler van Club Brugge en KV Mechelen binnenkort terug in België?
Vleminckx denkt aan ontbinding contract

Speelt ex-speler van Club Brugge en KV Mechelen binnenkort terug in België?

30-06-2015 09:23

De kans is groot dat Björn Vleminckx volgend seizoen niet meer in de Turkse competitie te bewonderen zal zijn. De ex-spits van Club Brugge en KV Mechelen denkt eraan om zijn contract bij Erciyesspor te laten ontbinden na achterstallige betalingen.

De aanvaller werd al maanden niet betaald door zijn club en zou eraan denken om zijn contract te laten ontbinden. Hij zou dat kosteloos kunnen doen dankzij het FIFA-reglement. Het reglement stelt namelijk dat een speler kan vertrekken bij zijn club wanneer hij al drie maanden geen loon meer heeft gekregen.

Voor Belgische ploegen wordt Vleminckx zo dus ineens een interessante spits. Verschillende clubs, waaronder Waasland-Beveren en KV Oostende, zoeken namelijk nog een nieuwe aanvaller. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het valt nog af te wachten of zij het loon van Vleminckx wel kunnen betalen.

Zo komt er mogelijk dus een einde aan het Turkse avontuur van Vleminckx. De spits werd in het seizoen 2012-2013 door Club Brugge uitgeleend aan Genclerbirligi en kon daar overtuigen met negen doelpunten in zestien wedstrijden. Dat leverde hem een transfer op naar Erciyesspor, maar daar vond hij hij de netten maar zeven keer in veertig wedstrijden.