Hoge vraagprijs van Anderlecht maakt langer verblijf van aanvaller weer mogelijk
Anderlecht wil Mitrovic enkel voor hoog bedrag laten gaan

Hoge vraagprijs van Anderlecht maakt langer verblijf van aanvaller weer mogelijk

30-06-2015 08:54

Anderlecht lijkt te wachten op uitgaande transfers vooraleer ze aan extra versterkingen kunnen denken. Één van de spelers die zou mogen vertrekken om fondsen vrij te maken is Aleksandar Mitrovic. De Serviër staat dicht bij een vertrek, maar Anderlecht wil een stevige som krijgen.

Omdat Anderlecht twintig procent van de meerwaarde bij een transfer moet afstaan aan Partizan Belgrado wil paars-wit op zijn minst achttien miljoen euro voor Mitrovic. Benfica kan dat niet betalen waardoor zijn entourage wil inbinden. "Het laatste wat we willen, is oorlog met Anderlecht", aldus papa Ivica Mitrovic in Het Nieuwsblad. "Die club deed zoveel voor mijn zoon dat we alleen een transfer willen die goed is voor iedereen."

Herman Van Holsbeeck weet wel dat Mitrovic zijn zinnen gezet heeft op een vertrek, maar is niet zeker of het ook tot een transfer komt. "Mitrovic wil Champions League spelen met Benfica. Ik hoop het voor hem, maar in tegenstelling tot bij Mbemba ben ik niet overtuigd dat die transfer rondkomt."

Hij belooft alvast wel een goede vervanger. "Vertrekt hij toch, dan halen we – net als voor Chancel – een topper als vervanger, want Leya Iseka is niet klaar om de aanval te dragen. Zo ontdekten we de Argentijn Guido Carrillo al in januari, maar hadden we niet het budget om hem dan al te halen voor 5 miljoen. Nu betaalde Monaco het dubbele. Andere opties dan maar."