Opnieuw blamage voor De Keersmaecker: intern document over Scifo lekt uit

Opnieuw blamage voor De Keersmaecker: intern document over Scifo lekt uit

Gepubliceerd: dinsdag 30 juni 2015 om 08:32di 30-06-2015 om 08:32

De storm rond François De Keersmaecker gaat maar niet liggen. De voorbije dagen kwamen heel wat documenten naar boven die de herverkozen bondsvoorzitter in verlegenheid moesten brengen. Daar komt nu nog maar eens eentje bij. Het nieuwe discussiepunt is de aanstelling van Enzo Scifo als beloftencoach van de nationale ploeg.

"De Keersmaecker heeft daar leugens over verteld", zegt één van de leden van de bond aan Het Laatste Nieuws. De Vlaamse krant bracht afgelopen week het nieuws naar buiten dat Scifo aangesteld zou worden als de bondscoach van de Belgische beloften. Toen dat nieuws naar buiten kwam, schrokken de leden van het Uitvoerend Comité zich een bult.

Er was namelijk afgesproken dat aanwervingen voor het nationale team eerst besproken en goedgekeurd moesten worden in de technische commissie, die bestaat uit Philippe Collin, Johan Timmermans, Gérard Linard, Joseph Allijns en François De Keersmaecker. Het blijkt uiteindelijk dat dat met Scifo niet is gebeurd.

Enkele leden van het Uitvoerend Comité confronteerden daarop voorzitter De Keersmaecker en CEO Linard met dat nieuws, maar die beweerden daar niet van op de hoogte te zijn. Een intern document bewijst echter dat de aanstelling van Scifo zo goed als rond is en het contract dinsdag getekend zou moeten worden. Bij het Uitvoerend Comité is men alvast woedend waarop De Keersmaecker het comité buitenspel heeft gezet.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Lees meer over: Rode Duivels

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws