Nieuw Eurostadion valt nog duurder uit dan verwacht voor de stad Brussel
N-VA is hevig tegen Eurostadion

Nieuw Eurostadion valt nog duurder uit dan verwacht voor de stad Brussel

30-06-2015 08:18

De commotie rond het Eurostadion in Grimbergen is helemaal nog niet voorbij. Er was al heel wat kritiek op het dure financiële plaatje voor de stad Brussel, maar dat lijkt uiteindelijk nog duurder uit te draaien dan verwacht.

Zo zou de stad Brussel jaarlijks niet vier, maar vijf miljoen euro betalen voor het stadion. In de Brusselse gemeenteraad waren maandag de eerste contracten te zien, die gesloten zijn met de toekomstige eigenaar. Die deden heel wat vragen rijzen bij de N-VA. "Ze wijken nog maar eens af van eerdere verklaringen", zegt raadslid Johan Van den Driessche (N-VA) na het zien van de contracten aan Het Laatste Nieuws.

Ook de erfpachtregeling roept vragen op. Zo zou promotor Ghelamco de terreinen van het stadion gedurende 99 jaar voor één symbolische euro krijgen. "Nochtans was er een paar maanden geleden gezegd dat dit betalend zou zijn", voegt Van den Driessche daar nog aan toe.

Verboden staatssteun

Ook zou er een nieuwe gasleiding moeten verlegd worden - waarvan de kostprijs niet bekend is - en ook die kosten zou de stad voor zijn rekening nemen. Bij de oppositie denkt men dan ook dat Anderlecht verboden staatssteun krijgt voor het nieuwe stadion.